Tjänster

Vi hjälper er med trädgårdsdesign, odling, beskärning och blomster

2.jpg

Trädgårdskonsultation

Vill ni ha inspiration och konkreta tips på hur du kommer dit du vill med din trädgård eller uteplats så är det här en bra start. Det kan gälla både stora och små projekt som ni vill ha inspiration till. Vi kommer hem till er trädgård och tittar gemensamt runt och benar ut vad ni vill ha hjälp med. Här för ni egna anteckningar men vi bistår såklart med att både namnge växter och ritar upp en enklare idéskiss som ni kan ha som inspiration. 

Detta besök brukar ta ca 2 timmar och vi debiterar 2000kr för vår tjänst konsultation.

Vi erbjuder i vidare led även mer detaljrika skisser, växtlistor, skötselplaner och hjälp med plantering och jordförbättring. Vi lämnar alltid en offert innan vi går vidare

med en större planering. Kom gärna med era tankar och idéer till oss!

ört växter

Odlingsglädje Beskärning

På Björktorps Gröna odlar vi en mängd olika sommarblommor, perenner och snittblommor till försäljning. Vi upplever att fler och fler får upp ögonen för att odla i sin egen trädgård, både blommor och grönsaker. Vi hjälper gärna till oavsett vilken kunskap och odling ni har sen innan. Vi hjälper er gärna att starta upp er egen odling i ett par pallkragar eller ta er vidare i det ni redan har påbörjat.

Vi kommer hem till er och kollar av läge, jord, växtval och lyssnar till era önskemål under ca 2 timmar. Besöket kostar 2000 kr. Ni för egna anteckningar och vi bistår med enkla skisser och tips om växtföljd med mera i odlingen. Kom igång med era odlingsdrömmar med vår hjälp!

Vi hjälper er gärna även med beskärning av träd och buskar. Här kan ni även utnyttja RUT. 

Brudens bukett

Blomster och Bröllop

Vi odlar snittblommor och perenner som vi säljer i vår blomsterbod här på Björktorp.

Vi har även självplock under sommaren.

Här kan man köpa blombuntar och få tips om hur man på bästa sätt håller sina blommor fräscha länge. I vår odling använder vi inga bekämpningsmedel. Här kan ni sätta näsan långt ner i rosorna och känna hur en ros kan dofta, även som snittblomma. Vi konkurrerar med doft och miljötänk! 

Vi binder gärna buketter och i växthuset har vi även lite inredning och tillbehör. Vi skickar alltid med våra bästa skötselråd, näring och vatten så de håller hela vägen hem.

Vill ni att vi hjälper er med blommor till ert bröllop? Helene är florist och hjälper gärna till med er brudbukett och dekorationer. Vi hjälper gärna till även vid dop, fest och gardenstyling. Hör av er till oss med era önskemål och tankar!