Tjänster

Vi hjälper er med trädgårdsdesign, odling och blomster

Trädgårdskonsultation

Vill ni ha inspiration och konkreta tips på hur du kommer dit du vill med din trädgård eller uteplats så är det här en bra start. Det kan gälla både stora och små projekt som ni vill ha inspiration till. Vi kommer hem till er trädgård och tittar gemensamt runt och benar ut vad ni vill ha hjälp med. Här för ni egna anteckningar men vi bistår såklart med att både namnge växter och ritar enkla skisser som ni kan ha som mall. 

Detta besök brukar ta ca 2 timmar och vi debiterar 2000kr för vår tjänst konsultation.

Vi erbjuder i vidare led även mer detaljrika skisser, växtlistor, skötselplaner och hjälp med plantering och jordförbättring. Vi lämnar alltid en offert innan vi går vidare med en större planering. Vi löser det mesta.

Innan besöket kommer vi att skicka en checklista som vi gärna vill att ni kollar lite på till dess vi kommer till er. Den ger oss en vägledning om vad ni har för önskemål och stil. Kom gärna med era tankar och idéer till oss så resultatet motsvarar era förväntningar i er trädgård. 

Odlingsglädje

På Björktorps Gröna odlar vi en mängd olika grönsaker, perenner och sommarblommor till försäljning. Vi upplever att fler och fler får upp ögonen för att odla i sin egen trädgård. Det är en fantastisk känsla att få ta ett par kliv ut i trädgården och skörda sina egenodlade smakrika grönsaker till sin frukostmacka, eller vad det nu kan vara. Här kan man ha en vilja men känna att osäkerhet och okunskap gör så att resultatet inte blir till det man tänkt. Vi hjälper gärna till oavsett vilken kunskap och odling ni har sen innan. Vill ni ha frökunskap, såkunskap, näringskunskap eller få veta hur man på ett enkelt och givande sätt få kunskap om odling från jord till bord? Vi hjälper er gärna att starta upp er egen odling i ett par pallkragar eller ta er vidare i det ni redan har påbörjat.

Vi kommer hem till er och kollar läge, jord, växtval och lyssnar till era önskemål under ca 2 timmar. Besöket kostar 2000 kr. Ni för egna anteckningar och vi bistår med enkla skisser och tips om växtföljd med mera i odlingen. Kom igång med era odlingsdrömmar med vår hjälp!

Blomster och Bröllop

Vi odlar snittblommor och perenner som vi säljer i vår blomsterbod här på Björktorp. Här kan man köpa blombuntar och få tips om hur man på bästa sätt håller sina blommor fräscha länge. I vår odling använder vi inga bekämpningsmedel eller konstgödsel, Här kan ni sätta näsan långt ner i rosorna och känna hur en ros kan dofta, även som snittblomma. Vi konkurrerar med doft och miljötänk! 

Vi binder gärna buketter och i växthuset har vi även lite inredning och tillbehör. Vi skickar alltid med våra bästa skötselråd, näring och vatten så de håller hela vägen hem. De står inte lika länge som en importerad och konventionellt odlad snittblomma men vi anser att vi vinner i längden ändå, våra snittblommor har charm, doft och bidrar till biologisk mångfald.

Vill ni att vi hjälper er med blommor till ert bröllop? Helene är florist och hjälper gärna till med er brudbukett och dekorationer. Vi hjälper gärna till även vid dop, fest och gardenstyling. Hör av er till oss med era önskemål och tankar!

 

0702-782267

©2019 by Björktorps Gröna. Proudly created with Wix.com