Växthuset

Våra växthus

Vi odlar i våra tunnlar och har försäljning i vårt växthus i glas. Här har vi en liten lantbutik där man kan köpa våra grönsaker, perenner, grönsaksplantor, snittblommor och egengjorda chiliprodukter. Vi brinner för chili och tycker det är otroligt kul att förädla vår skörd till både chilisåser och chilisalt. Vi säljer även lite ovanliga plantor och torkade frukter. I den mån det finns erbjuder vi även lite fröer. Hos oss i Björktorps fina växthus kan du för en billig peng köpa en god kopp kaffe och något hembakat till. För barnen finns även nåt gott att fika på såklart. Kom ut till oss på ett mysigt besök, botanisera bland i vår odlingar och prata växter och odling över en kopp kaffe eller ett glas läskande dryck.

Bröllopsplanering

Det är i vårt fina växthus som vi sitter och planerar ert bröllop! Här har vi inspiration i form av en härlig miljö, böcker, bilder och en lugn atmosfär. Vi går igenom era önskemål om färgval, stil och kollar på om det är något som speciellt ska odlas fram just för er i blomväg. Vi har goda samarbeten med grossister så det vi inte odlar fram själva fixar vi till er genom andra vägar. Ni kan känna er trygga att ni får det ni önskar till er stora dag. Våra brudpar ska känna sig lugna med att anlita oss och vi har vårt miljötänk, vår eftarenhet och kunskap med hela vägen. Vi erbjuder doftande och hållbart odlade blommor och grönt som kommer att förgylla er dag och ni kommer att få känslan av äkthet rakt igenom. Hos oss kommer ni att få inspiration till miljömedvetna val och vi lovar att ni kommer uppskatta era blomster under er stora dag, de kommer att dofta ljuvligt och bidra till er dag på ett fantastiskt fint sätt!

Vegetable Basket

Självplock snittblommor och grönsaker

I den mån vi kan erbjuda grönsaker och snittblommor till självplock kommer vi att ha det öppet. Vi kommer att ha öppet under de flesta av helger under högsäsong men man kan alltid ringa oss så löser vi det mesta med att ni får komma under andra tider också. Vi meddelar alltid på våra sociala medier om våra öppettider inför helgen. Egenodlade snittblommor kräver en annan behandling än de snittblommor du hittar i en blomsterbutik så kan det vara så att det finns färdiga buntar som har plockats under tidiga mornar för att få stå och dra vatten kallt ett tag till försäljning. När man odlar snittblommor på det sättet vi gör så är det enormt viktigt med snabb vattentilllgång efter skörd och återhämtning för bästa hållbarhet. Självklart går det bra att få plocka själv, då får ni en hink med vatten och vi ser till att vattenförsörjningen finns hela vägen hem till vasen. Vi ger er de bästa tipsen på hur ni får era blommor att stå på bästa sätt. Eterneller är ett stort intresse hos oss så där finns en större chans till självplock och tips på hur ni sedan hemma torkar era fina buketter som håller i evighet! Kom till oss och strosa runt bland grönsaker och blomster, det finns något för alla!

 

0702-782267

©2019 by Björktorps Gröna. Proudly created with Wix.com